El seu navegador no suporta Javascript

Necessita informació? 938 370 966

A Turisme Escolar som una agència especialitzada en esquí y snow als Pirineus, viatges de fi de curs a Catalunya, viatges de fi de curs als Pirineus, viatges de fi de curs a Barcelona, viatges de fi de curs a la Costa Brava, viatges d’estudis a Catalunya, viatges d’estudis als Pirineus, viatges d’estudis a Barcelona, viatges d’estudis a la Costa Brava
Sortida escolar Puig-reig - Queralt (Berguedà) - Província Barcelona
Apte per a Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles formatius

Museu tèxtil de la colònia Cal Vidal i el Santuari de Queralt

Des de
11,50€
Imatge Museu tèxtil de la colònia Cal Vidal i el Santuari de Queralt

Descripció:

Ens dirigirem al Museu tèxtil de la colònia Vidal, on a través d'una visita guiada per la fàbrica, l'escola, la biblioteca  i per altres instal·lacions de la colònia, entendrem com era la vida obrera a la colònia, així com el procés de filatura i el funcionament de l’energia hidràulica. La colònia es va instal•lar al peu del riu Llobregat durant l'últim terç del segle XIX i els primers anys del segle XX per a utilitzar la seva aigua com a font d'energia. Va ocupar el darrer espai que quedava lliure entre Navàs i Berga, la zona on es va crear la principal concentració de colònies d'Europa.
Acabada la visita curta del museu (1h i 30m), agafarem l’autocar per tal d’anar a dinar i gaudir des del Santuari de Queralt, de la gran vista que hi ha, on podrem veure la ciutat de Berga, la muntanya de  Montserrat, el Pirineu, i allò que la vista ens permeti. També podem visitar el santuari, la cova o fer un petit recorregut al voltant de la muntanya.
Si voleu la visita llarga (2h 30m) i no disposeu de més temps,us recomanem dinar allà fins l'hora de tornar a l'escola.  

Activitats opcionals:

 

* Visita teatralitzada (ESO, Batxillerat i Universitari)

La Remei i en Jepet, un matrimoni de colònia de principis del s. XX viuen en un món molt particular, un món on s’ha aturat el temps, on la fàbrica i la colònia encara són plenes de vida i on els nostres dies són un univers que no acaben d’entendre. Ells dos seran els encarregats de rebre els alumnes, que a partir d’aquest moment seran tractats com a nous treballadors i se’ls ensenyarà com viure i treballar en una colònia industrial. Detreminats per la presència d’un familiar que no els hi posa les coses fàcils, en Jepet i la Remei fan d’aquesta visita una experiència única per conèixer el món industrial entre bromes i somriures. Aquest atípic però tòpic matrimoni donarà una visió molt clara de les diferències entre ser home o ser dona en una colònia obrera. Durada 2,5 hores.

 

* Visita lúdica (Educació primària)

Una família de principis del s. XX arriba a la Colònia Vidal disposats a instal•lar-s’hi. Les il•lusions del nou futur topen amb el desconeixement d’un lloc que veuen per primera vegada, del que només han sentit parlar a algun parent que ja va emprendre aquesta aventura. Una carta de l’amo i un mapa de la colònia són les úniques eines que tenen per començar aquest camí i necessitaran ajuda. 
Una visita dinàmica que permet a l’alumne ser testimoni de com una família s’instal•lava a la colònia per primera vegada. 
Visitant tots els espais museïtzats de la Colònia Vidal podran sentir en primera persona com hauria estat arribar a treballar en una colònia obrera el segle passat.

Una família de principis del s. XX arriba a la Colònia Vidal disposats a instal•lar-s’hi. Les il•lusions del nou futur topen amb el desconeixement d’un lloc que veuen per primera vegada, del que només han sentit parlar a algun parent que ja va emprendre aquesta aventura. Una carta de l’amo i un mapa de la colònia són les úniques eines que tenen per començar aquest camí i necessitaran ajuda. Una visita dinàmica que permet a l’alumne ser testimoni de com una família s’instal•lava a la colònia per primera vegada. Visitant tots els espais museïtzats de la Colònia Vidal podran sentir en primera persona com hauria estat arribar a treballar en una colònia obrera el segle passat. Durada 2,5 hores.

 

A tenir en compte:

- Cal dur l'esmorzar i el dinar.

- Cal dur un calçat còmode.

- És necessari l'autocar per dur-nos de la colònia Vidal a Queralt.

- La durada de la sortida és dins l'horari escolar de tot un dia.

 

Preus:

- El preu de l'activitat (visita curta a Cal Vidal + Queralt) és de 11'50 € (IVA inclòs) per alumne. I si voleu només la visita llarga són 12'70€ (IVA inclòs) per alumne.

- Possibilitat de fer una visita teatralitzada o lúdica (amb suplement a consultar).

- L'autocar és opcional. El preu dels nostres autocars és fixe: 70 places - 588€, 56 places - 490€, 37 places - 450€ i 28/30 places - 425€ (IVA inclòs).

- Els professors són gratuïts.

Observacions:

La sortida inclou:

. Guies-monitors.
. Entrades.
. Material didàctic.

panoramica cal vidal.jpg cal-vidal1.JPG cal-vidal2.jpeg IMG_1015.jpg visites teatralitzades.JPG

Demani'ns informació d'aquest viatge

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Enviar