El seu navegador no suporta Javascript

Necessita informació? 938 370 966

A Turisme Escolar som una agència especialitzada en esquí y snow als Pirineus, viatges de fi de curs a Catalunya, viatges de fi de curs als Pirineus, viatges de fi de curs a Barcelona, viatges de fi de curs a la Costa Brava, viatges d’estudis a Catalunya, viatges d’estudis als Pirineus, viatges d’estudis a Barcelona, viatges d’estudis a la Costa Brava
Sortida escolar Viladrau - Província Barcelona
Apte per a Primària, Secundària

Espai Montseny: boscos, bruixes i bandolers

Des de
8,50€
Imatge Espai Montseny: boscos, bruixes i bandolers

Descripció:

Us proposem un programa d’activitats educatives per viure i descobrir Viladrau i el Montseny. En totes es combina una activitat de descoberta del medi amb la visita a l’Espai Montseny. Aquesta visita permet conèixer la història i les llegendes sobre bandolerisme i bruixeria, a través d’unes projeccions de gran format, hologrames i efectes molt suggerents i espectaculars. Les activitats giren a l’entorn de diferents temàtiques lligades als valors, tradicions i llegendes de la zona: bruixes i bandolers, fonts i dones d’aigua, castanyes i castanyers, i el Parc Natural del Montseny. Les activitats estan adreçades a alumnes de primària i secundària, adaptades a cada nivell.

Les activitats giren a l’entorn de diferents temàtiques lligades als valors, tradicions i llegendes de la zona: bruixes i bandolers, fonts i dones d’aigua,
castanyes i castanyers, i el Parc Natural del Montseny. Les activitats estan adreçades a alumnes de primària i secundària, adaptades a cada nivell.

 

- VISITA A L'ESPAI MONTSENY : L’Espai Montseny és un espai suggerent que us permetrà endinsar-vos en atmosferes màgiques, amb efectes d’imatge i so envolvents i emocionants. Bandolers, dones d’aigua, un bosc màgic, rituals de bruixes... Us proposem conèixer la història i les llegendes sobre bandolerisme i bruixeria, a través d’una experiència inoblidable i estimulant.

1.- Espai Bandolers: un bosc màgic ple de sorpreses, en què les dones d’aigua (o paitides) sorgeixen dels tolls i els éssers mítics cobren vida.

2.- Espai Bruixes: una espectacular recreació dels ancestrals rituals de bruixeria.

3.- Espai Parc Natural i Viladrau: informació i propostes d’excursions, activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques.

 

- ACTIVITATS

**Terra de bandolers: ens endinsarem als boscos de Viladrau per descobrir qui eren els bandolers i perquè vivien a les nostres contrades. Coneixerem el Mas La Sala, la casa on va néixer en Serrallonga. CI, CM i CS.


**La farmaciola del bosc: caminarem per senders propers a Viladrau tot cercant plantes aromàtiques i remeieres. Ens endinsarem en l’època en què les bruixes preparaven ungüents i remeis naturals. CI, CM, CS i ESO.

 

**Les Bruixes de Viladrau - NOVETAT!: Taller per conèixer qui eren cadascuna de les 14 dones de Viladrau que, entre l’any 1618 i 1622, varen ser executades. Coneixerem el que elles sabien de les plantes remeieres, quines eren les cases on vivien, què és el que feien i com era la seva vida. I si voleu, podeu gaudir d’una petita experiència en 3D en què les podeu conèixer una mica més i el seu particular Ball de Bruixes. CM, CS i ESO.

 

**Les Fonts i la Riera Major: Descobrirem l’aigua com a hàbitat de molts essers vius. Investigarem i analitzarem la vida a la riera Major com a bioindicadors de la qualitat de l’aigua. Com deu ser la vida d’aquests fascinants ecosistemes? CM i CS.

 

**Tasta el Montseny, aigües, llegendes i poesia: Experiència divertida per tastar elements imprescindibles del Montseny. Gaudirem d’un tast de diferents aigües, descobrirem alguna font emblemàtica, degustarem alguna de les llegendes lligades a les fonts i ens deixarem portar per un reguitzell de poesies (adaptades per a cada edat), escrites per reconeguts literats expressament per a aquests indrets. I per acabar ens convertirem en poetes del Montseny! CM, CS i ESO.

 

**Un món de castanyes: itinerari pels boscos de Viladrau per conèixer les característiques i algunes anècdotes entorn dels castanyers. Descobrirem les tasques que es porten a terme per la seva recuperació i els seu manteniment. CI, CM i CS.

 

**Qui custodia el bosc? - NOVETAT! Joc de pistes que, en petits grups, hauran de respondre uns enigmes utilitzant els recursos de la “caixa del bosc” (guies, lupes, restes, llibres, fotografies, petjades, claus dicotòmiques...). Les respostes correctes ens ajudaran a esbrinar els diferents elements de l’ecosistema: els éssers vius, les plantes, els animals, la climatologia i l’efecte antròpic de la mà de l’home. I també a aconseguir un conte (segons el nivell educatiu) d’una de les històries d’aquests indrets! CI, CM, CS i ESO.

 

**El parc natural amb els 5 sentits “bany de bosc”: Una passejada pel bosc aporta benestar. Una major proximitat amb la natura és sinònim d’una vida més saludable. La investigació mèdica ens demostra que si aquest contacte és amb boscos vells té beneficis psicològics i fisiològics. Us proposem un bany de bosc, per a descobrir a través d’experiències sensorials un món nou i divers. Els sentits font de la nostra inspiració: olorar, mirar, tocar, escoltar i tastar. CI, CM, CS i ESO.

 

**El Montseny, Parc Natural, un espai amb molta biodiversitat: Una sortida per descobrir els boscos característics i els arbres més singulars del Montseny. Aprendrem a cercar els secrets amagats del bosc, fulles, flors i fruits estranys; l’aprofitament que l’home ha fet al llarg dels segles i tota la riquesa d’una fauna amagada als nostres ulls, seguint els seus rastres (caus, femtes, marques, plomes, pels i un munt de senyals). I tot això en un espai natural privilegiat amb una espectacular diversitat. CM, CS i ESO.

 

A tenir en compte:

- La visita a l’Espai Montseny té una durada de 45 minuts i l’activitat educativa, aproximadament 3 hores.

- Per algunes activitats cal fer l’aproximació amb el transport escolar.

- Podeu complementar les activitats de plantes remeieres amb la visita a l’Arborètum.
- Algunes de les activitats es realitzen per camins del Parc Natural que no estan senyalitzats.

- La responsabilitat de l’activitat guiada és de l’empresa que la porta a terme.

- Cal portar roba còmode, calçat per caminar, esmorzar i dinar.

 

Preus:

- Visita Espai Montseny + activitat de descoberta: 8,50€/alumne (IVA inclòs), i els professors gratuïts.

- En cas que el grup sigui inferior a 20 persones s'aplicarà un preu per grup equivalent a 20 persones.

- L'autocar és opcional. El preu dels nostres autocars és fixe: 70 places - 588€, 56 places - 490€, 37 places - 450€ i 28/30 places - 425€ (IVA inclòs).

Observacions:

La sortida inclou:
. Guies-monitors.
. Entrades.

 

Tarifes vàlides per al curs escolar 2016-17 (IVA inclòs)

Espai montseny0013_314x208.jpg Espai montseny0018_341x207.jpg Espai montseny0040_346x230.jpg Espai montseny0047_331x206.jpg Espai montseny0025_346x230.jpg

Demani'ns informació d'aquest viatge

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Enviar