El seu navegador no suporta Javascript

Necessita informació? 938 370 966

A Turisme Escolar som una agència especialitzada en esquí y snow als Pirineus, viatges de fi de curs a Catalunya, viatges de fi de curs als Pirineus, viatges de fi de curs a Barcelona, viatges de fi de curs a la Costa Brava, viatges d’estudis a Catalunya, viatges d’estudis als Pirineus, viatges d’estudis a Barcelona, viatges d’estudis a la Costa Brava
Sortida escolar La Bleda- Sant Martí Sarroca - Alt Penedès - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària

Viu La Vinya i participa d'un projecte social

Des de
6,00€
Imatge Viu La Vinya i participa d'un projecte social

Descripció:

La iniciativa "Viu la Vinya" neix amb la finalitat d'establir un centre d'aprenentatge per a diferents col·lectius en un entorn vinícola tan característic i tradicional com és el que ofereix el Penedès. Es tracta de tallers i activitats per a una sortida de dia pel coneixement de la vinya i el seu entorn (des del cep o la verema fins a la pagesia, passant per les energies renovables) a través de tres punts diferencials:
1. Embrutar-se les mans: Els participants treballaran els diferents sentits, veuen, toquen, oloren, tasten...Diferents tallers i activitats amb un contingut principalment pràctic i basat en l’experimentació acompanyat de les explicacions necessàries, on es podrà plantar un cep, veure com funciona una placa solar, conèixer les tradicions a pagès, entre d'altres.
2. Factor humà i responsabilitat, a través de la visualització i descoberta del valor de la diferència, ja que els educadors són persones amb discapacitat o trastorn mental de la Fundació Mas Albornà. Les persones que hi participen, obtenen els aprenentatges sobre la vinya i el valor positiu de la diversitat, el reconeixement de les capacitats diferents, la comprensió de la diferència com a valor positiu i la potenciació de les actituds socialment responsables.
3. Localització. L’espai on es desenvolupen les activitats, és un enclavament vinícola natural que ofereix una aproximació privilegiada i única a la realitat de les vinyes. I tot sota la qualitat de Bodegas Torres.

 
Podeu triar entre quatre ACTIVITATS-TALLERS corresponents a àrees de coneixement diferent i continguts variats: biologia, ciències naturals, ciències ambientals, ciències socials i història. Tots els tallers estan adaptats a les característiques del grup: edat, interessos, capacitats ... i combinen la pràctica i l’experimentació amb les explicacions:
1- El funcionament de les plantes: Què és una planta quines parts té i quines funcions fa? Què és un cep i quines similituds té amb la planta? Com es fa un cep, com funciona i què se n'obté del raïm?
2- Com es fa una vinya: La plantació i la fil·loxera, la verema, varietats i geografia de la vinya, els estats vegetatius al llarg de l'any i el cultiu i eines.
3- Consum responsable i sostenibilitat: Què són les energies renovables? Les 3 "r" de la sostenibilitat, bones pràctiques per a un comportament responsable, escalfament global i canvi climàtic.
4- Pagesia i món rural: Història del cultiu de la vinya, la fil·loxera com inici de la vinya moderna, la vida, les tradicions i la societat al camp abans i ara (eines, mesures, festes i costums...) i la masia com a eix de la vida

Totes les activitats tenen una durada entre 2'30h i 3h. I teniu la possibilitat de complementar-les amb:

- Visita al celler de Torres per a conèixer el cicle complet de la vinya, des de que és empelt fins que esdevé vi i és embotellat. Activitat que es realitza amb monitors propis de Viu la Vinya, només es pot fer a les 10h, i té una durada d'una mica més d'1 hora.

Les diferents activitats s'adeqüen en funció de l’edat dels alumnes. I al finalitzar l'activitat, s'entregarà el material elaborat pels alumnes.

 

A tenir en compte:

- L'horari de l'activitat és flexible, però us proposem:

. Arribada cap a les 10h - 10:30h  per a esmorzar.:
. Activitat-taller de 10'45h a 13h (aprox) dirigida per els monitors.

. Dinar de 13h a 14h.

. Si heu agafat la opció de monitoratge matí/tarda, després de dinar es continuaran fent més activitats i jocs fins les 15:30h que es torni a l'escola.

- Volem que les persones que hi participen facin un empelt, vegin el funcionament real d’una planta, col·laborin amb nosaltres, participin en les tasques bàsiques del cultiu d’una vinya, facin la verema i obtinguin el most, comprovin com s’obté energia elèctrica amb el sol...

- També ens podem desplaçar a les Escoles per a realitzar una activitat adaptada. Viu la vinya en moviment: Ens desplacem fins a l’escola o l’espai on es vulgui desenvolupar l’activitat: fires, festes majors, esdeveniments...

- Zona de pícnic: Si us voleu quedar a dinar, cap problema. Tenim en projecte la instal·lació d'una àrea de pícnic amb taules, ombra, etc.

- Lloguer d’autobús: si ho necessiteu, podem ajudar-vos a contractar un servei de bus perquè us porti fins les nostres instal·lacions.

- Tallers a mida: Si teniu necessitats especials com ara mobilitat reduïda, voleu uns tallers amb continguts especials (combinació de diferents temes) o voleu les explicacions en castellà, només cal que ens contacteu i ens adaptarem a les vostres necessitats.

- Aparcament: a les nostres instal·lacions hi ha espai per aparcar.

 

Preus:

- El preu de l'activitat-taller és de 6,00.-€ (IVA inclòs) per alumne.

- El preu de l'activitat-taller + visita al celler o activitats després de dinar és de 9,70 € (IVA inclòs) per alumne.

- Els professors són gratuïts.

- L'autocar és opcional. El preu dels nostres autocars és fixe: 56 places - 490 €, 37 places - 450€ i 28/30 places - 425 € (IVA inclòs).

 

Observacions:

La sortida inclou:

. Monitors.
. Activitat triada amb el material necessari per a la seva realització.
. Ús de les Instal·lacions.

masia-viu-la-vinya.JPG taller-verema1.JPG microscopi.JPG activitats.JPG taller-energies.JPG equip_verema.JPG

Demani'ns informació d'aquest viatge

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Enviar