El seu navegador no suporta Javascript

Necessita informació? 938 370 966

A Turisme Escolar som una agència especialitzada en esquí y snow als Pirineus, viatges de fi de curs a Catalunya, viatges de fi de curs als Pirineus, viatges de fi de curs a Barcelona, viatges de fi de curs a la Costa Brava, viatges d’estudis a Catalunya, viatges d’estudis als Pirineus, viatges d’estudis a Barcelona, viatges d’estudis a la Costa Brava
Sortida escolar Pda. de Grenyana (Lleida) - Província Lleida
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles formatius

El Xop - Aula de Natura a Lleida

Des de
8,00€
Imatge El Xop - Aula de Natura a Lleida

Descripció:

Us proposem una sortida de mig dia o bé d'un dia sencer a l'Horta de Lleida, per a conèixer-la i fomentar la seva conservació. El fet que aquest espai estigui tant a prop d'una gran ciutat, ha generat des de sempre una interrelació molt estreta entre camp i ciutat. Però el creixement de la ciutat ha fet recular l'Horta, per això procurem potenciar- la, preservar-la i donar a conèixer els beneficis que ens pot aportar, a través d'un programa de diferents activitats pedagògiques, volem que aquests objectius arribin al màxim de centres educatius.


El Xop, situat al camí de Grenyana, a 3km de Lleida, compta amb múltiples espais on treballar diferents activitats, tallers, etc Hi trobareu l'element central (una torre amb les instal·lacions d'una casa de colònies,  envoltada per l'hort, el jardí de plantes aromàtiques, el galliner, arbres de fruits de tardor, camp de futbol d'herba...), i el museu "Eines de les vaqueres" on aprendrem com vivien, treballaven i eren autosuficients. Aquests espais es complementen amb els diferents itineraris que fem cap a les Partides, el riu Segre, l'Ermita de Grenyana..., que també ens permeten treballar les característiques econòmiques, culturals i folklòriques de l'àmbit rural.

Podeu triar el vostre programa d'activitats durant tot l'any, per a grups des de P3, fins a 4rt d'ESO, ambientades en diferents temàtiques i adaptades a les vostres necessitats d'horaris, número d'alumnes, interessos...

 

- L'Horta de LLeida: diverses activitats adaptades a l'edat per descobrir-la. (Primària,ESO)
- La Màgia de la Tardor: coneixerem a través d'un mag, què passa quan arriba la tardor. Un teatre inicial ens presenta el dia i després descobrim l'ampli ventall de fruits que dóna aquesta estació: raïm, codony, nespra, magranes, prunes, ametlles, castanyes, etc. Agafarem els fruits, els tastarem i fins i tot en podem fer confitura! (Ed.Inf., primària)
- Festes Populars: Castanyada, Primavera, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi i aquelles festivitats que volgueu treballar. (Ed.Inf., primària, ESO)
- La vida al Bosc: Descobrirem la riquesa animal i vegetal del bosc i el riu, el mediambient, l'efecte de l'home a través d'observació, amb rastres, lupes, prismàtics... (Ed.Inf., primària i ESO)
- La ruta del Panís: A través d'una panotxa de panís, veurem el museu d'eines antigues on el desgranarem fins a fer-ne farina, que utilitzarem per alimentar als diferents animals que tenim. També plantarem a l'hort el panís per a tenir-ho l'any vinent, i acabarem menjant crispetes fetes amb el panís! (Ed.Inf., primària)
- La Prehistòria: Amb teatre aprenem les tasques que feien els homes primitius i passarem a convertir-nos fent pintures rupestres, fer eines per caçar, recol·lectem, cacem... i passarem del neolític al paleolític amb feines d'agricultura, ramaderia i construcció de cases. (Ed.Inf., primària)
- Els Indis: Dins un poblat indi coneixerem la seva cultura, farem tallers, estarem en un tipi i jugarem. (Ed.Inf., primària)
- Laboratori Natural: conjunt d'activitats d'estil laboratori que ens apropen a les curiositats més sorprenents de la natura. Algunes activitats, segons l'edat dels nens, són: les abelles, macroinvertebrats aquàtics, les ergolòpides, l'aigua, estudi d'una parcel·la (investiguem quins éssers viuen dins un petit tram de bosc), els arbres del bosc, etc. (Primària/ESO)

- Fem un curtmetratge:  gravació i edició de vídeo. (Primària, ESO, Batx., C.Form.)
- Supervivència: Orientació, fer foc, fabricar-se eines, sos... (Primària, ESO, Batx., C.Form)
- Els animals de la torre: Veurem diferent animals de granja, salvatges...descobrint les seves parts, característiques, què mengen... (Ed. Inf., primària)

- A la recerca de l'or: sabies que al riu Segre hi ha or? I que al lloc on més se'n buscava d'Europa és al tram mig que és on hi ha el Xop? Amb aquesta activitat buscarem i trobarem or! Durant el procés aprendrem moltes coses més de geologia i de l'entorn que us sorpendran! (Primària, ESO, Batx.)

- L'època dels castells: vols traslladar-te a l'època medieval per convertir-te en un dels seus personatges? Amb aquesta activitat faràs una immersió en cadascuna de les persones més representatives d'aquest moment. Aprendràs a ser un bon cavaller, a fer les feines dels plebeus, conèixer les tasques dels monjos, viure com un rei, practicar les arts dels trobadors o a desenvolupar les obligacions de la duquesa. (Ed.Inf., primària)

 

A tenir en compte:

- Cal dur cantimplora, gorra o una peça d'abric (segons l'època de l'any), esmorzar i dinar.

- Cal dur un calçat cómode per caminar pel bosc.

- Si es vol fer la sortida tranquil·lament dins l'horari escolar de tot un dia,  s'ha de tenir en compte la distància fins a l'escola.

- Podeu disposar d'exclusivitat de la casa per només el vostre grup i així potenciar una millor relació dels alumnes amb l'entorn i entre ells mateixos sense nervis. 

- Els professors són obsequiats amb un bon esmorzar i dinar.

- Podeu dur el dinar de casa, o si voleu, també us podem prepara el dinar per als alumnes.

 

Preus:

- El preu de l'activitat amb educadors només de matí és de 8'00€ (IVA inclòs) per alumne.

- El preu de l'activitat amb educadors tot el dia és de 14'00€ (IVA inclòs) per alumne.

- L'autocar és opcional, consulteu-nos si voleu un pressupost.

- Els professors són gratuïts.

- El preu del dinar opcional és de 8'00€ (IVA inclòs).

Observacions:

La sortida inclou:

. Monitors.
. Taller + Material.
. Ús de les instal·lacions.

14.JPG 21.JPG 1.jpg castells xop.jpg portada xop.jpg xop2.jpg

Demani'ns informació d'aquest viatge

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Enviar