El seu navegador no suporta Javascript

Necessita informació? 938 370 966

A Turisme Escolar som una agència especialitzada en esquí y snow als Pirineus, viatges de fi de curs a Catalunya, viatges de fi de curs als Pirineus, viatges de fi de curs a Barcelona, viatges de fi de curs a la Costa Brava, viatges d’estudis a Catalunya, viatges d’estudis als Pirineus, viatges d’estudis a Barcelona, viatges d’estudis a la Costa Brava
Sortida escolar Colònia Güell - Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles formatius

Colònia Güell: història, art i cultura

Des de
5,00€
Imatge Colònia Güell: història, art i cultura

Descripció:

Una sortida diferent a les colònies industrials de Catalunya!

Una sortida diferent als edificis modernistes! 

La Colònia Güell va ser una de les múltiples colònies tèxtils de Catalunya, fet que farà descobrir als estudiants, les diferències amb la resta de colònies i les seves característiques. Durant la visita ens acostarem a la fàbrica, tot i que no es pot visitar en l'actualitat, explicarem el tipus de treball que es feia, les condicions dels treballadors, la industrialització a Catalunya...per entendre la magnitud de la fàbrica de la Colònia Güell.
La visita seguirà amb un recorregut per la mateixa colònia on descobriran diferents exemples d'arquitectura modernista en els diferents tipus d'habitatges i també com era viure a la colònia Güell.
Finalment visitarem la Cripta, part de l'Església inacabada per Antoni Gaudí, on hi queda constància de les seves aportacions a l'arquitectura, i on aprofitarem per a entendre la condició de mecenes d'Eusebi Güell.

 

A tenir en compte:

- Es poden realitzar diferents tipus de visites adaptades als nivells educatius, i a les necessitats i interessos de cada grup:

. Visita lliure Colònia i la Cripta: on el mestre es pot preparar la visita prèviament i realitzar-la ell el dia de la visita. La podeu realitzar en la durada que volgueu.

. Visita teatralitzada a la colònia: a través dels mateixos Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos dels monitors, els més petits podran experimentar conceptes com els colors, els símbols i les textures i, a més, reconèixer la importància d'aquests dos personatges històrics catalans (Ed. Infantil). 1 hora.
. Visita guiada a la Colònia Güell i la Cripta de Gaudí:   durant la visita a la Colònia podran descobrir què diferencia aquesta de la resta. Ens aproparem a la fàbrica que, tot i que no es pot visitar, els monitors explicaran el tipus de treball que es feia, el nº de treballadors, les seves condicions, etc. Seguirem amb un passeig per la Colònia i veurem els diferents tipus d'habitatges modernistes que existien segons el càrrec del seu habitant. Finalment descobrirem la Cripta, exemple de les grans aportacions que va fer Gaudí a l'arquitectura.(tots els cursos). 2h - 1h Ed.Infantil 

. Taller de mosaic + visita guiada a la Cripta: Aquesta visita està dirigida per una monitora ceramista i es desenvolupa als cellers de la Colònia Güell. L'objectiu del taller és donar a conèixer la tècnica del mosaic utilitzada per Gaudí tant des d'un punt de vista teòric com pràctic. Els alumnes coneixeran també els materials i les eines utilitzades. Finalitzat el taller, els alumnes visitaran la Cripta de Gaudí per observar l'aplicació de la tècnica en els diferents motius de la Cripta. Durant el taller cada alumne realitzarà el seu propi posagot de mosaic. (Ed.Infantil i primària). 2 hores (1h de taller i 1h de visita).

. Taller Trencadís + visita guiada a la Cripta (NOVETAT!): Aquesta visita està dirigida per una monitora ceramista i es desenvolupa als antics cellers de la Colònia Güell. El trencadís és la tècnica de mosaic inventada d‟Antoni Gaudí, utilitzant fragments de ceràmica trencada unides pel morter. Aquesta tècnica es troba a pràcticament totes les obres de Gaudí i per tant, també la trobem a la Cripta. Els alumnes crearan la seva primera obra de trencadís, una caixeta de fusta: aprendre a fer servir les tenalles de ceràmica, escollir un disseny, els colors i finalment el morter. Finalitzat el taller, els alumnes visitaran la Cripta de Gaudí per observar l‟aplicació de la tècnica de trencadís en els diferents motius de la Cripta. Una experiència inoblidable, un record molt especial i únic de la Colònia Güell i d‟Antoni Gaudí. (Ed.Primària, ESO i Batxillerat). 2h 30' (1h 30' de taller i 1h de visita a la Cripta).

. Taller de pintar pinyes + visita guiada a la Cripta: activitat dirigida per una monitora i es desenvolupa a les aules del Centre d'Interpretació o antics cellers de la Colònia Güell. L'objectiu del taller és veure com Gaudí s'inspira per fer els vitralls/finestres de la Cripta segons la natura i veuran un punt de vista teòric i pràctic. En acabar visitarem la Cripta de Gaudí per observar com són els vitralls de l'interior i exterior de la Cripta. (Ed. Infantil i primària). 2 hores.

. Taller olfactiu i visita guiada a la Cripta (NOVETAT!): Els espais de l‟antiga Colònia Güell s‟han rehabilitat i se‟ls ha donat un nou ús. Al Taller olfactiu, els alumnes visitaran l‟estudi de Naveso, un artista que ha escollit les antigues naus de vapor (olor) i de tints (color) per situar-hi el seu taller d'art. Naveso és el nom d‟un artista que és per professió perfumista, i sord mut de naixement. El nas, l‟olfacte i les essències són la temàtica de la seva obra. En aquest taller, els alumnes aprendran la importància que té el sen-tit de l‟olfacte i aprendran a educar-lo: identificar i definir les olors. A més, coneixeran l‟obra d‟aquest original i insòlit artista multidisciplinari, i aprendran el concepte veure/olorar, olorar/veure. Durant el taller els alumnes, crearan el seu propi nas olfactiu i cromàtic. Finalitzar el taller, els alumnes visitaran la Cripta de Gaudí per observar els diferents detalls i elements arquitectònics. (Ed. Primària). 2h 30' (1h amb visita i explicació, 30min. per a l'elaboració d'un nas i 1h de visita a la Cripta)

. Taller de fotografia + visita guiada a la Cripta: amb la projecció d'un powerpoint es repassaran els conceptes del llenguatge visual fotogràfic i se'ls passarà una fulla amb la proposta d'una sèrie d'imatges de la Cripta que han d'aconseguir plasmar. (Ed. primària i secundària). 1h taller + 1h visita i fotos Cripta + 1h anàlisi fotos.

. Taller d'innovació + visita guiada a la Cripta: activitat dirigida per un monitor i es desenvolupa a les aules del Centre d'Interpretació. Des d'una perspectiva didàctica i interactiva, els participants descobriran les innovacions constructives del genial arquitecte català. Què diferencia un arc romànic, d'un gòtic o un catenari? Després el mateix monitor farà la visita guiada a la Cripta on es troben aplicades gran part de les aportacions de Gaudí. (Ed.Secundària)

 

- Segons l'opció triada, podem completar la sortida realitzant visites d'altres espais modernistes (Parc Güell, El Nou Gaudí Experiència, la Sagrada Família, itinerari pel Passeig de Gràcia descobrint les façanes modernistes més emblemàtiques, entrada al Palau de la Música...) trieu, i farem la vostra sortida a mida!.

- Es recomana dur calçat còmode.

- Cal dur l'esmorzar i el dinar, es poden fer ús dels espais verds per a pícnics.

- La durada és dins l'horari escolar de tot un dia, si es vol reduir a mig dia no hi ha problema ja que les activitats es realitzen al matí.

 

Preus:

- El preu de la visita lliure és de 5 € per alumne.

- El preu de la visita a la colònia teatralitzada és de 9,35€ per alumne.

- El preu de la visita guiada de la Cripta i la Colònia és de 8'50€ per alumne (7'50€ per alumne d'Ed.Inf.)

- El preu del Taller de pintar pinyes + visita guiada a la Cripta o Taller d'innovació + visita guiada a la Cripta és de 8,80 € per alumne.

- El preu del Taller de mosaic + visita guiada a la Cripta és de 12,65 € per alumne.

- El preu del Taller de trencadís + visita guiada a la Cripta és de 17,05 € per alumne.

- El preu del taller de fotografia + visita guiada a la Cripta és de 11 € per alumne.

- El preu del taller olfactiu + visita guiada a la Cripta és de 13,20 € per alumne.

- L'autocar és opcional. El preu dels nostres autocars és fixe de: 70 places - 588€, 56 places - 490€, 37 places - 450€ i 28/30 places - 425 €.

- Els professors són gratuïts.

- Preus amb l'IVA inclòs.

Observacions:

 La sortida inclou:

. Guies-monitors.
. Entrades.
. Material didàctic.

Colonia_guell_facana1.jpg Colonia_guell_porxo2.jpg coloniaguell_cripta10_424x282.jpg coloniaguell_exposicion04_424x282.jpg escuelas_taller_pinyas.jpg

Demani'ns informació d'aquest viatge

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Enviar