El seu navegador no suporta Javascript

Necessita informació? 938 370 966

A Turisme Escolar som una agència especialitzada en esquí y snow als Pirineus, viatges de fi de curs a Catalunya, viatges de fi de curs als Pirineus, viatges de fi de curs a Barcelona, viatges de fi de curs a la Costa Brava, viatges d’estudis a Catalunya, viatges d’estudis als Pirineus, viatges d’estudis a Barcelona, viatges d’estudis a la Costa Brava
Sortida escolar Girona ciutat - Província Girona
Apte per a Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles formatius

Girona, seguint la petjada medieval de jueus, musulmans i cristians

Des de
5,80€
Imatge Girona, seguint la petjada medieval de jueus, musulmans i cristians

Descripció:

Us proposem realitzar una visita guiada per la ciutat de Girona, que ofereix al visitant una evocació del període primitiu de gestació dels comtats catalans, gràcies a la seva mítica vinculació amb la figura de Carlemany,(Carles I, també dit el Gran) en temps de la dominació franca. Dos elements han esdevingut popularment simbòlics d’aquesta època: El campanar romànic primitiu de la catedral de Girona i la Cadira de Carlemany, una cadira episcopal de marbre del mateix període. I per altra banda, Girona ens trasllada a l'època medieval gràcies també a la immersió en la realitat jueva de l'edat mitjana a través del seu magnífic call.

Les visites guiades tenen una durada entre 2 i 3 hores. Podreu escollir diferents tipus de visites segons la temàtica que us interessi treballar: Girona JuevaGirona Medieval, Llegendes de Girona o fins i tot una visita guiada pels llocs més emblemàtics on es va rodar la sèrie Joc de Trons. A banda, també hi ha la possibilitat de fer un itinerari a la carta, podent escollir també entre els següents llocs descrits:

 

. Proposem començar la visita a Girona per les seves muralles. D’origen romà i reformades durant l’època carolíngia (s. IX) i a les acaballes de l’edat mitjana (s. XIV-XV), són el límit del centre històric per l’est i són a més un magnífic mirador que ens durà a descobrir el passat baix-imperial de la ciutat.
. Seguir pel Monestir de Sant Pere de Galligants, una antiga abadia benedictina construïda al segle XII, amb tres naus i quatre absis en què destaquen el campanar octogonal i el magnífic claustre, mostra exemplar del romànic català. Des de 1857 és la seu del Museu d’Arqueologia de Girona, actualment integrat dins la xarxa del MNAC.
. Els Banys àrabs de Girona, que malgrat el seu nom popular, els banys no són àrabs. Es tracta d’un edifici romànic que, com els banys àrabs contemporanis d’Al-Andalus, continua la tradició romana de les termes.

. L'església de Sant Feliu de Girona estava situada al peu de l’antiga Via Augusta, al costat de la porta nord de la muralla, en el lloc d’un antic cementiri on la tradició situa la tomba de Sant Fèlix, que patí el martiri a Girona. A part de la singularitat de l’església, cal assenyalar la fortificació del segle XIII, que li confereix una gran originalitat.

. La Catedral de Girona, consagrada a Santa Maria, es troba en el punt més alt de la ciutat. La construcció s’inicià al segle XI en estil romànic, i continuà al XIII en el gòtic, però conservant el claustre romànic del segle XII i la torre de la mateixa època, coneguda com a torre de Carlemany.
. Museu d'Art de Girona, fer una visita detallada a les sales 1 a 4, estan dedicades a l’època romànica. Entre les peces més destacades, de renom internacional, hi ha l’ara portàtil de Sant Pere de Rodes, la biga decorada de Cruïlles, capitells de Sant Pere de Rodes obra del mestre de Cabestany, les pintures de Pedrinyà i el capitell de la Canonja, totes les quals són obres mestres del romànic català.
. Museu d'història dels jueus. El centre d’estudis Bonastruc ça Porta és un modern museu que presenta l’herència jueva de Girona i de Catalunya. A través de les seves sales, el visitant es podrà fer una idea clara de com vivien els jueus als calls catalans durant l’edat mitjana, com vestien, què menjaven i, fins i tot, com eren enterrats, ja que s’hi exposen diverses làpides funeràries. 

Després de la visita, com ja és hora de dinar, us proposem anara al Parc de La Devesa, on podreu gaudir d'un gran espai verd dins la ciutat.

 

A tenir en compte:

- Cal dur cantimplora, gorra o abric (segons l'època de l'any) esmorzar i dinar.

- Cal dur un calçat cómode per caminar. (la sortida es realitza a l'aire lliure).

 - La durada és dins l'horari escolar de tot un dia, si es vol reduir a mig dia no hi ha problema, ja que les visites es realitzen al matí.

- Si voleu podeu complementar la sortida amb una visita al Museu del Cinema de Girona.

- Possibilitat de fer la visita en anglès, consulteu-nos!

 

Preus:

El preu de l'activitat varia en funció del tipus de visita  y del número de guies que volgueu contractar (màxim recomanable 30 alumnes per guia):

- Girona Jueva: 145€ per guia (IVA inclòs).

- Girona Medieval: 145€ per guia (IVA inclòs).

- Llegendes de Girona: 157€ per guia (IVA inclòs).

- Visita guiada "Joc de Trons" o a la carta: 157€ per guia (IVA inclòs).

 

* Si es vol entrar a la catedral cal pagar un suplement de 1,20€ per alumne, excepte les escoles del bisbat de Girona, que la tenen gratuïta.

* L'entrada als Banys Àrabs té un preu de 30€ per a tot el grup. (Per a grups de menys de 30 alumnes, el preu serà de 1.-€ per alumne).

* L'autocar és opcional. El preu dels nostres autocars és fixe: 70 places - 600€, 56 places - 500€, 37 places - 460€ i el 28/30 places 435€ (IVA inclòs).

 

Observacions:

La sortida inclou:

. Guies-monitors.
. Entrades (segons l'activitat concertada).

cathedral_320x240.jpg cathedral-115145 320x216.jpg el_call_jueu_de_girona14879.jpg

Demani'ns informació d'aquest viatge

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Enviar